Hola!Hej!

 

Det är en föreställning som blandar berättande och cirkus. Vi arbetar med två berättelser på olika språk (svenska / spanska) men det kan också vara (svenska/engelska) om det behövs. En föreställning om att förstå och acceptera varandra, att bli vänner.

Den ena berättelsen handlar om Kärlek och Galen, som talar om känslor. Den andra berättelsen om Flora (ett marionett), från Amazonas och hennes äventyr i djungeln. Vikten av att ta hand om miljön.

Vi gör enkel akrobatik och jonglering. Om det finns en chans att hänga upp (gympasalen, t.ex.), finns det ett tyg nummer. Barnen deltar i olika delar av berättelsen med rörelse och dans. 

Till slut har vi en kort delning där alla kan prova lite cirkus (15-30min).

ca. 60-75 min (föreställningen+prova på).

Vi kan också ordna en föreställning med en 1 timmar följande workshop.

 

 

 

 

 

Ylva Stadin, lärare:

Moröskolan fick förmånen att erbjuda 10 klasser/ 222 st elever cirkus och berättarföreställning samt workshops via skapande skola. Elever och pedagoger var mycket nöjda efter avslutat projekt. Marina och Malin jobbade med ett inkluderande arbetssätt där eleverna var delaktiga i föreställning och workshops. Deras arbetssätt bygger på samarbete och aktivt lärande mellan eleverna och elevernas engagemang under dagen var stort. För oss pedagoger var det lärorikt att se hur berättande kan ske via hela kroppen och via rörelse inte bara genom det sagda ordet. Marina och Malin var engagerade, professionella och lyhörda gentemot elever och pedagoger och deras arbete gav verkligen nya tankar och idéer. Ett synbart resultat att Marina och Malins arbete satte spår var att eleverna på fritidstiden ville träna cirkus ute på gården hela veckan.